به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین اعرافی، در نشستی با اسقفای کلیسای ارتدوکس و استادان دانشگاه بخارست رومانی، که در محل جامعةالمصطفی در قم برگزار شد، با اشاره به ضرورت گفتوگوی ادیان، اظهار داشت: حضور شما در ایران، میتواند نقطه عطفی در گسترش دیالوگ میان ادیان، به ویژه ایران و رومانی باشد.
*تنظیم برنامههای علمی بر اساس نقشههای جامع
رییس جامعةالمصطفی بابیان این که شناخت بسیاری از کشورها از ایران، به تصویر نادرست و غیرصادقانه رسانه های غربی محدود میشود، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران دارای اسناد بسیار مهمی در زمینه آینده علمی است و تمام برنامههای علمی ، بر اساس نقشههای جامع و دقیق تنظیم شده است.
* چهار و نیم میلیون دانشجو و صد هزار استاد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشتغال علمی چهار و نیم میلیون دانشجو و صد هزار استاد در بیش از دو هزار واحد دانشگاهی را بخشی از دستاورهای علمی ایران در سه دهه اخیر برشمرد و افزود: واحدهای دانشگاهی کشور، بر اساس عدالت آموزشی، در بیش از هفتصد شهر کوچک و بزرگ در سراسر کشور تأسیس شده است که نیمی دولتی و نیم دیگر متعلق به بخش خصوصی است.
*انتشار بیش از سی هزار مقاله در isi
وی، با اشاره به فعالیت 500 مجله علمی و پژوهشی، انتشار بیش از سی هزار مقاله در پایگاه بینالمللی ISI، تنوع دو هزار رشتهای در بخش آموزش عالی و فعالیت بیش از صد مرکز تحقیقاتی در ایران،خاطرنشان کرد: ایران، در سالهای اخیر،در بیش از ده فناوری پیشرفته در زمینه پزشکی، کشاورزی، هوا فضا و... پیشرفتهای چشمیگری داشته است، اما برخی کشورها و رسانههای وابسته به آنها تلاش دارند تنها پیشرفتهای نظامی ایران را برجسته نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی ادامه داد: نگاه ما در علم، دستیابی به عالیترین سطح دانش، علم متعهد به منافع بشری، بومی سازی علم و رعایت عدالت آموزشی برای همه اقوام، ادیان با هر جنسیتی است.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود، جامعهالمصطفی را نهادی برآمده از حوزه علمیه خواند که تجارب جدید دانشگاهی را در خود جمعآوری کرده و تصریح کرد: جامعهالمصطفی اکنون به عنوان مهمترین مرکز آموزشی بینالمللی ایران فعال است.
*نگاه حوزه به گفت وگوی ادیان
این استاد حوزه ادامه داد:از نگاه حوزه علمیه گفتوگوی ادیان به ویژه اسلام و مسیحیت بسیار با اهمیت بوده و ما فکر میکنیم این گفتوگوها باید در حوزههای مختلف، به ویژه میان ارتدوکس و مذهب تشیع، توسعه یابد.
رئیس جامعهالمصطفی، با اشاره به درون مایه الهی و فلسفه مشترک میان ادیان ابراهیمی، به ویژه اسلام و مسیحیت، ابراز داشت: در قرآن، نگاه بسیار زیبا و دلنشینی به مسیحیت وجود دارد و در کلام امامان معصوم(علیهمالسلام) نیز، به دقت و درستی، مسیحیت مطرح شده است.
وی افزود: امروز ادیان با امواجی روبه رو هستند که برای مواجهه با آن، باید بر پایههای عمیق و استواری تکیه زنند که این پایهها هم در مسیحیت وجود دارد و هم در اسلام تجربههای بسیار مهمی در این زمینه موجود است.
*حکمت متعالیه محور گفت وگو بین ادیان
این استاد حوزه بیان داشت: چهار قرن پیش، مکتبی فلسفی به نام حکمت متعالیه در قم پایه ریزی شد که تا کنون دستاوردهای فراوانی داشته است و این ظرفیت را دارد تا محور گفتوگوها میان ادیان قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، همکاری و بررسی تطبیقی در حوزههای مبانی فلسفی و معرفت شناسی، عرفان نظری و عملی، اخلاق و ارزشهای الهی، فقه و احکام و بازسازی حوزه علم و تمدن با نگرش الهی و توحیدی را موجب همافزایی و انتقال تجربه میان ادیان ابراهیمی برشمرد و اذعان داشت: در مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) و انقلاب اسلامی، نگاه عقلانی مترقی و مبتنی بر متدولوژی اجتهاد پیشرفته وجود دارد که این متدولوژی، کمتر در مذاهب اسلامی عرضه میشود.
وی، در پایان، هدایت و تأمین عقلانیت مردم را از وظایف عالمان ادیان دانست و آمادگی جامعه المصطفی را برای همکاری در زمینه مطالعات تطبیقی و تدوام ارتباط با کلیسای ارتدوکس و دانشگاه بخارست رومانی اعلام کرد.